Wat is wakker worden?

Gepubliceerd op 1 augustus 2022 om 13:36

Waarom zeggen we, je wordt wakker. Wat bedoelen we daarmee?

Dat je uit de illusie stapt, loslaat wat je dacht dat waarheid was. Om de realiteit te gaan zien en uit te leven. Maar wat is dan de realiteit en waarom leven we dan eerst in een illusie? Waarom krijgen we de waarheid niet vanaf het begin mee?

Wat is de realiteit?

Realiteit is, dat je erachter komt dat het leven niet draait om geld, macht, keihard werken, voor anderen jezelf wegcijferen en constant klaarstaan en aanstaan. Realiteit is, dat je inziet, dat je dacht vrij te zijn, als je alles voor elkaar hebt. Werk, geld, huis, gezin en spullen. Wakker worden is, dat je ontdekt voorgelogen te zijn, dat wat jij belangrijk moest vinden, helemaal niet belangrijk is.

  • Dat je daardoor constant met jezelf juist in de knoop ligt. 
  • Dat dit de grootste illusie is, vol met leugens.
  • Dat dit van jou een werkpaard heeft gemaakt, in een gouden kooi, waarmee je de rijken, lees machthebbers mee hebt verrijkt. Niet jezelf. 
  • Dat je erachter komt dat rijkdom niet kunt putten uit alles wat je eerst dacht. Dat dat juist al de ellende in je leven bracht. Met leed, pijn, teleurstellingen en ongelooflijk veel verdriet.

Wat is wakker worden?

Wakker worden is, inzien, ik heb mijzelf naar de knoppen geholpen om zo te leven. Niemand die mij waardeert of ziet. En dat komt, omdat ik mijzelf niet waardeer en zie. Heb ik niet geleerd. Dat je de realiteit onder ogen gaat zien, van dit valse spel. Waarin jij jezelf volledig ondergeschikt hebt moeten maken. Waarom krijgen we de waarheid niet vanaf het begin mee? Je ouders/opvoeders zijn net zo als jij, misleid. Die hadden/hebben misschien nog steeds geen idee van de realiteit. Die denken zoals ze leven, juist is. Dat het nou eenmaal zo de bedoeling is om te leven. 

Deze mensen zullen in het leven helaas niet wakker worden. Jij wel, nu je ontdekt dat wat je is wijsgemaakt, één grote illusie is. Met hun in discussie gaan er over, je merkt, heeft geen enkele zin. Dan heb je nog steeds frustraties en boosheid. Daar wil je nou juist vanaf. 

Dit is loslaten. Erachter komen dat zoals je bent neergezet in het leven, niet het leven echt is. Dat jij echt bent en zelf mag beslissen wat het beste voor jou is!