De kracht van loslaten

Niemand zit te wachten op nare dingen in zijn leven. Toch worden we er allemaal meerdere malen in ons leven mee geconfronteerd. Nare dingen horen bij het leven. Het liefst willen we dat alles bij het oude blijft, dan is het goed. Ondanks dat we heus wel weten dat in het leven dingen kunnen gebeuren, die ons leven op zijn kop kunnen zetten, staan we er niet vaak bij stil en dat is maar goed ook. Tot het moment dat ons iets overkomt, er mee worden geconfronteerd. Dat willen we niet en zullen we het toch moeten gaan accepteren. 

Loslaten is de weg die jij bewandelt met jezelf

Vanaf het moment dat je iets kwijtraakt in je leven

tot het moment dat je accepteert dat je iets bent kwijtgeraakt

Dan laat je los

Nu schat je jezelf op waarde! Nu word je lief voor jezelf in plaats voor alles en iedereen. Dan ben je in staat los te laten. Omdat je bewust bent van alles wat je vasthoudt, je de liefde voor jezelf mee ondermijnt en de waarde van jezelf niet ziet. 

Waarom loslaten!

Laat je niet los, stapel je alles op in jezelf. Je hoofd raakt overvol en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je bent oververmoeid, slaapt er niet meer van en je kunt niet meer van het leven genieten. Je raakt weg bij jezelf met alle gevolgen van dien. Je maakt jezelf letterlijk ziek. Veel ziektes komen voort uit het niet kunnen loslaten. Om die reden is loslaten zo ongelooflijk belangrijk. 

Vasthouden maakt ziek

Het niet kunnen loslaten van iets, is een groot innerlijk gevecht, waar we ons vaak niet bewust van zijn. Iets in jou belemmert je dus om los te kunnen laten. Door je bewust te worden van datgene wat je vasthoudt, kun je het proces van loslaten in gang zetten. Wil je iets loslaten, zul je dat eerst in jezelf moeten gaan loslaten. Het in jezelf loslaten is zwaar, want daar zitten emoties aan vast. Het betekent dat je met jezelf aan de slag moet om een verandering in gang te zetten. Een verandering van je gedrag. Zodra je je bewust bent dat jij het zelf bent die iets vasthoudt, kan het loslaat proces zijn gang gaan.

Loslaten doe je voor jezelf, niet voor een ander

Door los te laten, laat je aan jezelf zien, dat je jezelf belangrijk vindt

Dat je van jezelf houdt

Jezelf van waarde vindt 

Het wordt tijd dat je weer grip op je eigen leven krijgt, door in 3 stappen grip te krijgen op loslaten .