Blogs

Workshop Leren Loslaten

Het dagelijks leven vraagt veel van ons en we zijn geneigd om steeds meer van onszelf te eisen. Internet en mobiel nemen veel tijd in beslag. Vaak bekruipt je het gevoel dat je overal aan moet meedoen en overal aan moet voldoen. Het lijkt tegenwoordig wel continu crisis! Tijd en aandacht voor onszelf, voor elkaar en voor sport, nemen daardoor af en we raken uit balans. Problemen groeien ons boven het hoofd en we zien geen oplossingen meer. In deze workshop gaan we, op een interactieve manier, kijken hoe we op een andere manier met deze problemen kunnen omgaan, hoe we ruimte kunnen creëren om de dingen (los) te laten. We geven handvatten om meer uit je hoofd te gaan en dichter bij je gevoel te komen, de balans in je leven weer terug te krijgen en problemen als een uitdaging te zien. Wil jij Grip op loslaten krijgen, geef je dan op via bijgaande link Grip op Loslaten Dag

Hoogsensitiviteit en Loslaten

Diegenen die moeite hebben met loslaten leven intenser en geven zich voor meer dan 100%. Overdenken alles meer, blijven het herkauwen en voelen dieper.......Je wilt het kunnen begrijpen, pas dan ben je in staat het te accepteren en los te laten. Met heel je hart stort je je vol vertrouwen ergens in, dat zegt iets over jou.....Jij bent! Te vertrouwen en denkt dat de hele wereld zo in elkaar steekt. Daarom is loslaten zo moeilijk voor jou.....omdat je gelooft in de goedheid van de mens en dat iedereen zo is zoals jij.....Liefde.....De bittere waarheid is anders. Het blijkt dat jouw waarheid niet de waarheid van de ander is.....
Hoe kun je voorkomen dat je niet telkens weer die pijn voelt......Door beter voor jezelf te zorgen, te houden van jezelf, goed te luisteren naar je innerlijke stem, niet overal blindelings in geloven en grenzen aan te durven geven.
Moeite hiermee? Neem contact op. Contact

Ik help je van jezelf te houden, de liefde voor Jezelf te voelen.

Loslaten van een dierbare, een geliefde, een ex

Loslaten is zo verschrikkelijk moeilijk! Neem nu het loslaten van diegene die je afwijst, je heeft verlaten, bedrogen. Zoveel vragen waar je mee rondloopt en geen antwoorden. Dit is niet wat je wilt, je wilt juist samen met hem zijn, je had grootse plannen en alles is in duigen gevallen. Het lijkt wel het einde van de wereld. Je gaat er compleet aan onderdoor. Je bent jezelf er door compleet kwijtgeraakt.

Ja, jezelf kwijtgeraakt en eigenlijk zou je maar één vraag aan jezelf moeten stellen.......wie is er belangrijker? Hij/Zij of ik? Zodra je gaat begrijpen, weten en voelen dat jij belangrijker bent dan diegene die je heeft afgewezen, verlaten, bedrogen.......dan kun je loslaten en accepteren.

Loslaten van je kind

Loslaten van je kind......

Oei, wat is loslaten toch een moeilijk iets.....He mam, ik vertrek vannacht om 0.00 uur naar Thijs in Antwerpen.......Whaatttt! Als moeder schrik je je rot op zo'n moment en allerlei scenario's gaan door je hoofd. Dat kleine autootje van hem, tja als hij daar een ongeluk mee krijgt, is het wel einde oefening, zal ik dan maar die stevige auto van mijzelf meegeven......maar ja, als hij daar iets mee krijgt en dat is dan nog allemaal daar aan toe. Wat kan er onderweg wel niet gebeuren. Hij kan pech krijgen en dan! In gedachten zie ik hem al op de ring van Antwerpen rondrijden, muziekje aan, tomtom leidt hem de weg.....Relax mam......Ja, ja en als hij een afslag mist en in een verkeerde wijk terecht komt en vindt hij zijn vriend wel!

Ik vraag hem naar het adres......dan kan ik dat googlen en kijken waar hij precies naartoe gaat en of het wel klopt, allemaal schijnzekerheden, dat weet ik wel, maar het stelt je dan toch iets gerust. Ik app hem om samen straks even de route door te nemen en hem van allerlei goedbedoelde adviezen te voorzien......net of hij daar op zit te wachten. Voor hem is het een avontuur.....midden in de nacht, naar je vriend in Antwerpen, die daar stage loopt en elkaar nu al een paar maanden niet hebben gezien. Dat is toch geweldig, mam wat zeur je nou....ik kan dat heus.......En ook op zo'n lekker tijdstip. Ja mam, Thijs werkt tot 01.00 uur, volgt hogere hotelschool en komt daarna naar huis en dan ben ik er ook en dan kunnen we heerlijk bijkletsen.......Ik laat het maar los, mij voorbereiden op een nachtje onzekerheid.......en een verlossend berichtje uit de mooie stad Antwerpen dat alles is goed gegaan......Ik laat hem los met liefde, wetende dat hij het heel goed kan......een trotse moeder.

Handig hulpmiddeltje om los te laten

Voor als je verward raakt in je eigen draden.......handig hulpmiddeltje.
Heb je een probleem?
Ja! Kun je het oplossen? Ja! Doe er iets aan.
Heb je een probleem? Ja! Kun Jij het oplossen? Nee!, laat het dan los......
Dan is het ook niet de bedoeling dat jij je er mee bezig moet houden.....