De leugen regeert waardoor waarheid ons wordt ontnomen

Gepubliceerd op 23 juli 2022 om 10:04

Loslaten, wat heeft dat met het leven van de mens te maken. En waarom zijn we allemaal bezig met loslaten? Vinden we dit zo verschrikkelijk moeilijk en zwaar?

Voorgelogen en gebruikt

De mens laat zich al eeuwenlang voorliegen en gebruiken. Als kind krijg je te horen lief te zijn, aardig, respectvol, voorbeeldig, gehoorzaam en braaf past het kind dit toe.
Geen ruzie maken, anderen slaan, niet driftig worden. Wees de wijste, zand erover. Maak het goed, ook al heb je niets gedaan. 

De mens geloof heilig in wat die meekrijgt

De mens ziet niet wat hier verkeerd aan is. En blijft zo doorgaan. De waarheid is, dat hierdoor de mens zichzelf als mens inlevert. Niet voor zichzelf gaat staan. Gaat alles voorrang geven. Hier zit de grootste leugen in het menselijk bestaan. Niemand die dit ziet, laat staan gelooft dat dit niet klopt.

De leugen regeert

De leugen is, dat als jij zo leert in het leven te staan, jij jezelf compleet wegcijfert. Zelfs gelooft in deze illusie dat zoals je het doet, goed doet. Voor wie? Voor diegenen die de macht hebben. Als ieder mens leeft met de onbewuste gedachte, ik besta niet. Ben je gedwee en onderdanig. Eigen keuzes maken doet iemand dan niet. Voor zichzelf opkomen ook niet. Sterker nog, je wilt erbij horen. Niet buiten de boot vallen.

Nog harder je best doen

Hierdoor en hiervoor ga jij hard je best doen. Je bent een verslaafde gemaakt, kijk naar de man, die rookt een sigaret. Je bent een product gemaakt die verslaafd is en in een gevangenis zit, zichzelf als mens niets waard vindt, zonder er erg in te hebben.
 

Hier moet je zijn volgens de leugen die regeert

Nu voldoe jij volledig aan hun interesse. Zoveel mogelijk geld willen verdienen. Maar daar gaat het de macht niet om. Het gaat hun er om dat jij dat geld laat rollen.
Nu komt loslaten om de hoek. Dit alles dient jou niet. De mens is uit de mens gehaald. De liefde, wat een mens mens maakt, is op geen enkele manier nog aangeraakt, aangehaald, iets over verteld. Logisch, als dat wel zou zijn gebeurd, dan zou jij niet in deze leugen trappen. Volledig in een illusie levend, dat je klaar moet staan voor anderen, geld jou gelukkig maakt, kwijnt het gros van de mens weg.

Loslaten van de leugen

Je wordt geconfronteerd met loslaten. Maar wat en waarom? Je doet het allemaal in je eigen ogen zo goed. Je steekt 24 uur per dag in anderen en in verdienen van geld. Je hanteert de regels, je bent volgzaam. Niets dringt nog tot je door, dat wat je denkt dat klopt, niet juist is. Ondertussen ben je moe, op, een kort lontje, is er nooit voldoende geld om al die leuke spullen te kopen, die een ander wel kan kopen. Is je relatie op de klippen gelopen en tonen je kinderen geen respect voor je. Heb je ruzie met je familie, omdat zij vinden dat je te weinig voor ze klaarstaat.

Alleen, eenzaam en verdrietig

Je voelt je aan je lot overgelaten. Dat is de eerste stap van loslaten, maar weet jij veel. Je gelooft nog steeds in de leugen en leeft, kijkt en doet vanuit de illusie. Dat dit jouw lot is, om in te gaan zien dat de leugen regeert, dat besef is nog ver weg. Angstvallig blijf je vasthouden aan wat je weet en van overtuigd bent, dat je daarmee het juiste doet. Nu ben je nog meer op de plek waar ze jou willen hebben. Je gaat artsen bezoeken, psychologen raadplegen, spirituele hulplijnen. Je gaat kopen, want dat zijn momenten dat je je even goed voelt. Niet door hebbend nog steeds, dat dit alles een grote leugen is waarin je leeft. Je bent niet voor niets nu alleen, eenzaam en verdrietig.

Verbinden met jezelf

Je bent alleen, omdat de enige die in kan gaan zien dat die iets moet gaan loslaten, jij zelf bent. Dat je moet gaan loslaten wat je is wijsgemaakt in je kindertijd. Dat jezelf wegcijferen een grote leugen is. Dat je gelukkig wordt van geld een nog grotere leugen is. Dat een liefdesrelatie, je partner niet nodig is om jou gelukkig te maken. Dat je altijd hebt gedacht dat als je een relatie had, jou partner zou zorgen voor dat gelukzalig gevoel. Dit alles zul je los moeten gaan laten, om de verbinding met jezelf te moeten gaan herstellen.

De waarheid komt aan het licht

Een lange innerlijke strijd dient zich aan. Het verbinden met jezelf, waarbij je alles moet gaan loslaten wat je dacht dat waarheid was, wat een helse rit. Nu zie je in dat al jouw boosheid, gericht op iedereen en met name je ouders, aan de ene kant, heel logisch was. Je wist altijd al dat er iets niet klopte. Je gaf iedereen de schuld. Nu kom je er achter dat ook je ouders en al die anderen, in dezelfde leugens zijn getrapt en nog steeds in de illusie zitten. Zij de schuldigen niet zijn. Ook zij bedonderd zijn en nog steeds er in geloven. Jij begint de waarheid te zien, godzijdank. Nu zie je wat je moet loslaten en waarom. De gedachten dat je niet bestaat. De gedachte dat geld gelukkig maakt. De gedachte dat een partner jou dat goede gevoel gaat geven.

Je zou nu wel van de daken willen schreeuwen, dat iedereen is voorgelogen. Maar je komt er achter dat dat helemaal geen zin heeft. Dat het gros van de mensen de leugen gelooft en liever lijdt, dan zijn eigen leven leidt.